Туроператори наблюдават засилен  интерес към еднодневните пътувания или пътуванията за

...
Туроператори наблюдават засилен  интерес към еднодневните пътувания или пътуванията за
Коментари Харесай

Засилен е интересът към еднодневните екскурзии у нас и в съседните страни

Туроператори следят засилен  интерес към еднодневните пътувания или пътуванията за почивни дни с една нощувка. Все повече клиенти се насочват и към прилежащи страни, които оферират забележителности покрай границата ни.

С 25 % се е нараснало търсенето на еднодневни пътувания през предходната година по отношение на 2019-а за една от компаниите в София, профилирани в този артикул - сподели нейният шеф Гълъбин Парушев.

" Като възрастовата група, несъмнено, при нас е 55+. Хората, които пътуват на тези екскурзии в близки страни, Балканите, също на близки дистанции, по този начин, че в границите на деня да можем да отидем и да се върнем ", изясни той.

Организират се визити на фестивали, винени дегустации, кулинарен туризъм. Между 5 и 10 % се е нараснала цената на еднодневните пътувания поради инфлацията и високите цени на горивата. Голям е ползата и на пътуванията за пазар най-вече до Турция - показва Ивелина Сотирова, представител на компания от Сливен.

" Много медикаменти, хранителни артикули от огромните хипермаркети в Турция. По-малка част купуват облекла, обувки ", споделя Стотирова.

Очаква се ползата на хората към еднодневните пътувания да продължава да пораства - споделя Евелина Пулева, заместник-председател на Бургаската районна туристическа камара.

" Смятам, че ще се усили наклонността към еднодневните пътувания с концепцията хората да се разходят, да научат нещо ново, плюс за тяхната просвета ", изяснява тя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР